MENÜ

Bolla Miklós

Természet&lélekgyógyász

 

 

Kukorica szirup szinezėkkel,
kórházakban ,
óvodákban,
menzán
öregek otthonában,stb ezt kapják az emberek ...
NEM MEGENNI !!!

TILOS MEGENNI !!!!
Cukorbetegnek halålos mėreg.....
"De ha van elėg inzulin....gondolja az orvos :-( 
Ehetsz amit akarsz.."  

Cukor betegség csökkentésére .

Cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség kezelése három módon történhet:

  • inzulin pótlással
  • megfelelően beállított táplálkozással
  • gyógyszerrel

A cukorbetegség kezelése nagyban függ az alapbetegség fajtájától (1-es típusú, 2-es típusú stb.) így mindenféle képpen orvosi vizsgálat szükséges bármely kezelés megkezdése előtt.

A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek segítenek szabályozni az anyagcsere folyamatokat és csökkenteni a vércukorszintet. Éppen ezért a napi folyadékszükségletünk egy részét megelőzés céljából, vagy kiegészítő terápiaként fedezhetjük ezekre ható gyógyteákkal is. Az italokat készíthetjük egy-egy növényből, vagy egymással összekeverve is, hiszen a teakeverékek alkotói kölcsönösen fokozzák egymás gyógy tulajdonságait, ám összeállításuknál szem előtt kell tartani egyéni állapotunkat, életmódunkat és tüneteinket. 

A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek segítenek szabályozni az anyagcsere folyamatokat és csökkenteni a vércukorszintet. Éppen ezért a napi folyadékszükségletünk egy részét megelőzés céljából, vagy kiegészítő terápiaként fedezhetjük ezekre ható gyógyteákkal is. Az italokat készíthetjük egy-egy növényből, vagy egymással összekeverve is, hiszen a teakeverékek alkotói kölcsönösen fokozzák egymás gyógy tulajdonságait, ám összeállításuknál szem előtt kell tartani egyéni állapotunkat, életmódunkat és tüneteinket.

 

A teakészítés alapszabályai

  • egy csapott evőkanál gyógynövényt leforrázunk 2 dl vízzel, lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük(gyermekláncfű gyökere )
  • a gyökereket lassú tűzön 3 percig kel főzni
  • fémmel nem érintkezhet a tea (kanál, szűrő esetében is)
  • egy teáskanál fahéjat teszünk bele .
  • egy kismarék szegfűszeget  szórunk bele .
  • az emésztésjavító teákat nem szabad édesíteni
  • emésztésjavításra, vércukorszint csökkentésre mindig főétkezés után 15 perccel javasolt napi egy csésze teát fogyasztani, 12 mmol/l feletti értéknél napi két csészével.

Fahéj

A fahéj az egész világon az egyik legkedveltebb fűszer. Ám nem csak különleges aromája miatt értékes, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt is. Amellett, hogy remek méregtelenítő és melegítő hírében áll, kutatások szerint a cukorbetegség esetén is érdemes fogyasztani, mivel csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet. Mindemellett csökkenti a „rossz” koleszterin mennyiségét is, ám arra nem árt ügyelni, hogy erősen allergizálhat!

Felhasználási javaslat: Tabletta és tinktúra formájában kapható.

Gyermekláncfű

Sokan gyomnövényként tartják számon, ám ez a szapora virág valójában igen értékes gyógynövény, így kár irtani! Teaként és salátákhoz, sőt, szirupokhoz is kitűnő választás, így felhasználása igen széleskörű! Virágzás előtt a levele 2-szer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom!

A gyökere magas inulin tartalma miatt természetes édesítőszer, szabályozza a szénhidrát- és a cukoranyagcserét, valamint nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

Számos jótékony hatással bír, például serkenti az emésztést, az epetermelést, könnyíti a májműködést, csökkenti a koleszterinszintet és remek vizelethajtó. Hatékony puffadásra és gyomorrontásnál is.

Felhasználási javaslat:  4 hétig tartó fogyasztása után tartsunk 2 hét szünetet- javasolja Bolla Miklós természetgyógyász .

 

 

 

 

 

Asztali nézet